Storm Eunice treft SDI...

 
 

21/02/22, lees volledig artikel op

VRT Nieuws, in De Standaard

en in Het Laatste Nieuws.

Terreinen #4, #5, #6 en #7 zijn onbespeelbaar...

Storm rukt ballonhal tennisclub SDI Dilbeek aan stukken

Storm Eunice heeft nare gevolgen voor tennisclub SDI in Dilbeek. De wind rukte de ballonhal van de club kapot. De schade bedraagt naar schatting een kwart miljoen euro. Het is bovendien niet zeker of er een nieuwe ballonhal mag komen.

Voorzitter Gunther De Backer van tennisclub SDI doet het verhaal: "Vorige vrijdag waren er lessen bezig op de overdekte tennisterreinen onder de ballon. Plots rukte de storm de naden van de ballon los en ging de constructie tegen de grond. Niemand raakte gewond, maar de ballon is onherstelbaar beschadigd. We verliezen hierdoor 3 overdekte tennisterreinen."

Moeizame herstelling

Zaterdag hebben clubleden de ballon in stukken gesneden en opgeruimd. De Backer vreest dat de schade niet snel kan hersteld worden: "Een nieuwe ballon is erg duur en kan niet snel worden geleverd. Dat betekent dus dat we een reeks indoor-trainingen en vrije sessies moeten annuleren. Ik vrees ook het ergste voor ons wintertornooi, dat normaal eind maart plaatsvindt. Met maar de helft van de overdekte terreinen ter beschikking wordt dat moeilijk om te organiseren."

Masterplan

Maar voor tennisclub SDI is er nog een ander probleem op lange termijn. "De gemeente Dilbeek werkt aan een masterplan voor ons terrein. Mogelijk moeten onze terreinen deels verlegd worden. De vraag is of we zomaar een nieuwe ballonhal kunnen plaatsen en welke gevolgen dat heeft voor het masterplan. Dat zorgt voor de nodige discussies en onzekerheid, aldus De Backer.

En ook het financiële aspect weegt zwaar door: "We zijn een VZW met beperkte middelen. Wellicht kunnen we wat geld recupereren via de verzekering, maar je moet toch rekenen dat een nieuwe ballonhal ongeveer een kwart miljoen euro kost", besluit De Backer.