ACE 1700

 
 

SDI en Ace blijven inzetten op competitietennis

SDI heeft een rijke geschiedenis als competitieclub. De voorbije decennia leverde de club steevast individuele en clubkampioenen af. Die reputatie werd het voorbije tennisseizoen opnieuw alle eer aangedaan. Heel wat jeugdspelers tekenden het voorbije seizoen voor straffe toernooi-prestaties en toernooiwinsten. Iedere toernooiwinst benoemen, brengt ons in tijdsnood. Maar enkele unieke prestaties van onze lesvolgers willen we toch graag even extra in de kijker zetten.

Zo werden Junior Van den Broeck (U9) en Ariane Van De Winckel (U13) gewestelijk kampioen. Ines El Marabet (U10) kroonde zich zelfs tot Belgisch Kampioen.

En terwijl Léa Ribourdouille (105 ptn, nr 47) samen met coach Jens Brauwers steeds nadrukkelijker klopt op de deur van het A-klassement, speelde ook trots en trainster van SDI Zara De Schutter (110 punten, nr 25) de pannen van het dak, hetgeen resulteerde in een finaleplaats op de nationale eindronde van het Belgian Circuit.

2022 was een fantastische jaargang voor onze club en school. Maar op de lauweren rusten? Dat doen we niet! Trainers, spelers en bestuur zijn erop gebrand om nog beter te doen in 2023. Hoe? Door nog meer in te zetten op ons trainersteam én technologie.

Om onze spelers nog beter te begeleiden heeft de school een budget vrij gemaakt voor alle Competitietrainers om hun spelers te volgen tijdens de toernooi-maanden. We voorzien ook een trainer op elke Interclub-ontmoeting van onze jeugdspelers op SDI en sleutelen verder aan de formules van onze competitiestages.

Ons trainersteam krijgt deze zomer ook digitale back-up. Met Baseline Vision investeerde de school in Artificiële Intelligentie op het tenniscourt. Naast een laptop-trainer voor de Rode Duivels, deze nazomer dus data coaches bij Ace/SDI.

Tot slot ook nog: enkele spelers konden deze winterperiode al kennis maken met Nicolas Van Gasse (105 ptn, nr 101). Nicolas is gebeten door de sport. Naast het spelletje spelen, studeert hij immers ook sportmanagement Hij zal ons trainersteam enkele dagen per week, op vaste basis, vervoegen. Welkom Nicolas.

Daarnaast zitten er nog enkele samenwerkingen in de pijplijn. Hou onze sociale media in de gaten voor meer nieuws. Via FB en IG trachten ook zoveel mogelijk straffe toernooiprestaties van onze lesvolgers in de kijker te zetten.

 

Competitief tennissen, de hele lente & zomer lang

Intussen staan ook onze competitieformats online. Meteen na het winterseizoen openen we de lente met onze Paasstages. Op 17 maart start de lentereeks en tijdens de zomervakantie bieden we nagenoeg elke week tennisstages aan. Het volledige aanbod van onze lessen en/of stages kan je HIER vinden.

 

Goedkoper trainen voor competitieve spelers

Club en school willen competitiespelers alle kansen geven om door te groeien. In dat kader werd een kortingsbeleid opgesteld, waarbij spelers op basis van loyaliteit, engagement en prestaties tot wel 25% korting kunnen krijgen op hun lessen. Bovendien werd de inflatie niet doorgerekend voor de Harde Competitiespelers.

Alle info over het kortingsbeleid van de tennisschool vind je op www.ace1700.be bij Lessen & Tarieven.

 

Beperkte mogelijkheden voor Duo- en Privélessen

Tijdens de reguliere lessenreeks zijn de opties om privé- of duolessen te nemen beperkt. De club tracht een eerlijke terreinverdeling te maken voor lesmomenten, Interclubs en speelgelegenheid voor de eigen leden. Een moeilijke evenwichtsoefening, die wij naar ons best vermogen trachten in te vullen.

Om zoveel mogelijk tennissers de kans te geven les te volgen op SDI, krijgen groepslessen tussen 17 en 21 uur steeds voorrang. Wanneer de planning voor groepslessen is afgewerkt, kunnen privélessen ingepland worden. Op woensdag, zaterdag en zondag kunnen er als gevolg van de Interclubs geen privélessen worden ingepland.

Kostprijs privé (8 weken): 390€

Duoles (8 weken): 220€

Inschrijven kan enkel door je aanvraag en beschikbaarheden te mailen naar info@ace1700.be.

 

Competitiestages

Tijdens de Paasvakantie organiseren we een Competitiestage met toernooibegeleiding. Ons trainersteam bestaat uit Nicolas Manigart, Zara Deschutter, Brent Steenland en Nico Van Gasse. ’s Ochtends wordt er getraind, in de namiddag wordt toernooi gespeeld op Thermae. De ingeschreven spelers krijgen eerstdaags meer informatie.

Tijdens de zomervakantie worden opnieuw 4 ochtendstages georganiseerd voor de competitiespelers. Deze trainingen staan onder begeleiding van A-trainer Sacha Katsnelson. Om de kwaliteit te verzekeren, wordt het aantal inschrijvingen beperkt tot 12 deelnemers. Tijdens het toernooi van SDI wordt opnieuw een Competitiestage georganiseerd met toernooibegeleiding, onder leiding van Hoofdtrainer Nicolas Manigart.